Categories:

Üniversitede Kulüp Hayatı


Merhabalar sevgili okuyucu. Bu başlık ilgini çektiyse sanıyorum ki kariyerin için güzel planların ve kafanda birçok soru var. Hangimizin yok ki? Eğer başarılı bir kariyer istiyorsan, bu kariyere iş hayatın başlamadan önce, üniversite hayatında adım atman senin için çok avantajlı olacak.

                             

Doğru adımı atmak ise gerçekten zor. İşte tam da bu noktada sana yardımcı olabilecek üniversite kulüpleri karşına çıkıyor. Her kulüp aynı derecede kariyer odaklı olmuyor, bazıları sosyal hayata ve eğlenceye daha çok önem veriyor. Ama bazıları var ki… İşte bu yazımızda o bazılarının neler yaptığından bahsedeceğim sizlere. 


Malum herkes okuyor ama bir şeyler yapmak isteyen ve kendini geliştirmek isteyen insan sayısı tartışılır. Öncelikle iyi bir kulüp seni sosyal yaşantında kariyer sahibi olmak isteyen insanlar ile bir araya getirir. İlk tanıştığında kendini yetersiz hissedebileceğin kadar bilgisi olan insanlar olabilir etrafında ama bunun seni ne kadar geliştireceğini zamanla anlayacaksın diye düşünüyorum. Her şey bir yana her daim bilgisini paylaşmak için can atan insanlar olacak etrafında. Bilmediğin şeyler hakkında fikir sahibi olmakla kalmayıp birçok farklı görüşe de danışıp seni ikna eden cevaplara ulaşabilirsin. Sosyal yaşantında yaşayacağın bu esinti ile kendin için çok önemli bir adım atacaksın. Çevrendeki insanların azmi ve bilgisi seni daha da çalışmaya itecek. Eğer doğru kulüpteysen tabi…

 

Bir diğer artısı ise yer yer diplomatik yer yer sosyal açından seni iş hayatına hazırlayan bir süreç olacak. İnsanlar ile iletişimin iş hayatında çok farklılık gösterdiğini biliyor muydun? Ben kulübe girene kadar arada bu kadar bariz bir fark olacağını hiç düşünmemiştim. Ama yöneticisinden çalışanına, üreticisinden alıcısına kadar herkesin bilmesi gereken saygı unsuru olan hitaplar vardır. Ee ben bunları biliyorum diyebilirsin fakat bilmek ve bunu uygulamak çok farklı. Bir diğer nokta da senin bunu erken deneyimleyerek iş hayatında daha özgüven sahibi biri olmana yardım ediyor olması. 

 


Aktif olarak rol alabildiğin bir kulüpte belli yerlere gelmiş insanlar ile tanışma fırsatını, mailleşme süreçlerini, akademik ve resmi dili, bilmediğin programları, meraklısı olduğun şeyler için nasıl bir süreç izlemen gerektiği gibi birçok konuda birikim sahibi olabilirsin. Böyle yazdığım zaman çok zormuş gibi geliyor olabilir ama ben bunu çok kısa bir sürede, bu konuda birikimi olan insanlar yardımı ile öğrendim. Öğrenmekle de kalmadım günlük yaşantımda takıldığım herhangi bir konuda bana yardımcı olabilecek insanlar ile iletişime geçebilecek kadar kendime güvendim. Çok farklı insanalar ile tanıştım ve henüz üniversite hayatımın başlarında olmama rağmen iş hayatına girdiğimde işime yarayacak tüyolar aldım. Bu benim için sadece bir örnek. Anlattıklarımın dışında deneyimlediğim her şeyi yazabileceğim bir bloğu henüz yazamam. Ama yazdıklarımı biraz da olsun anlatabildiysem bence şu an senin için en doğru kulübü aramaya başlamışsın demektir. 

 

Kariyerinin bu evresinde sana doğru kararlar verebileceğin bir süreç diliyorum. 

 


İlginizi Çekebilir: Yabancı Dil Sınavları ve Farkları

Tags:

No responses yet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir