Categories:

StartUp Nedir? StartUp Eskişehir Nedir?


Start Up, Amerika’da Silikon Vadisi’nde başlamış ve sonrasında tüm dünyaya yayılmış olan bir iş modeli akımıdır. Kelime anlamı tam olarak “Sıfır Noktasından Aksiyon Alan Şirket için Kullanılan terim “Başlangıç” olarak tanımlanmaktadır. Herhangi bir soruna çözüm bulmak amacıyla yola çıkan ve başarılı bir sonucun garanti edilmediği şirketlere verilen isimdir.
Türkçe’ye ise “Yeni Girişim” olarak geçmiştir.
1 yıllık bir şirket StartUp sayılabileceği gibi 5 yıllık bir şirket de StartUp sayılabilir.

Bu tür şirketler hızlı bir şekilde büyüme eğilimindedirler. Herhangi bir coğrafi kısıt olmadan büyümek isterler. Türkiye’de kurulan bir StartUp’ın İngiltere ya da Amerika’da faaliyet gösterebilmesi gerekir. İşte bu nokta, StartUp ile girişim arasındaki farklı belirler. Girişimler yerel sınırlarla kısıtlanabilir. StartUplar ise daha çok ülke ve dünya çapında bir alanı benimserler. Diğer farklarına değinecek olursak: Girişimler çözüm üretilmiş problemler üzerinden ilerlerler kırtasiye dükkanı açmak gibi; StartUplar ise çözüm üretilmemiş problemler üzerinden ilerlerler bu yüzden Startupların sonucu diğerine göre daha belirsizdir ve risk oranı oldukça yüksektir. Geleneksel ağırlıklı girişimlerde günümüze uyarlama çabaları bulunsa da ortaya büyük bir farklılık çıkaramazlar, diğeri ise daha fazla yeniliklere açıktır. Günümüzün gerekliliklerinden olan değişime ayak uydurma zorunlulukları bulunur. Üstelik şu an yaşamımızda olmayan bir şeyi birkaç yıl içinde hayatımızın vazgeçilmezi yapabilirler. Ortaya koydukları yeniliklerle birlikte pazarda bir değişim etkisi yaratabilirler.

Ülkemizdeki En Büyük StartUplara : Getir,Insider,KolayİK,Vivense,Fazla Gıda,Picus,Obilet… gibi örnekler verilebilir.

Dünyadaki En Büyük StartUplara: Uber,Xiaomi,Airbnb,Palantir,Snapchat,Didi Chuxing,Flipcart,SpaceX,Tesla,SolarCity,Pinterest,Dropbox… gibi örnekler verilebilir.

 

 


Start Up Eskişehir Nedir?

StartUp Eskişehir, 2016 senesinden beri, Endüstri ve Verimlilik Kulübü tarafından düzenlenen, öğrencilerin ve üyelerin ufuklarını açmak, onları doğrudan girişimcilerle buluşturarak tavsiye almalarını ve başarı hikayelerini dinlemelerine olanak sağlayan bir kariyer etkinliğidir. Pandemi döneminde online hayata entegre olabilen etkinliğimiz genher sene 2 gün sürmektedir. Dolu dolu geçen bu iki günde peki neler yaşıyoruz? Bu günlerin ilkinde sizleri başarılı StartUp’ların kurucularının sunumları bekliyor. Bu sunumlarda kendi fikirlerinin nasıl oluştuğundan, bu fikirleri hayata geçirirken ne gibi zorluklara başa çıktıklarından ve şirketleşme süreçlerinden bizlere bahsediyorlar. Girişimci olmayı düşünen öğrencilere tavsiyeler vererek ne yapmaları, ne yapmamaları gerektiğinden bahsediyorlar. İnsider, Evreka, Pubinho firmalar bu zamana kadar etkinliğimizde ağırladığımız büyük firmalardandır. İkinci günde ise sizleri Ödüllü Vaka Analizi yarışması bekliyor. Peki vaka analizi yarışması nedir? Vaka analizi yarışması katılımcıların 10’ar kişilik gruplara ayrılarak, herhangi bir soruna en etkili ve verimli çözümü bulmaya çalıştıkları bir yarışmadır. Yarışmayı düzenleyen firma tarafından ise birinci olan grup seçilmektedir. Bunların yanı sıra siz değerli katılımcılarımızı sürpriz çekilişler, oyunlar ve daha fazlası beklemektedir.

StartUp Eskişehir ile kendi strateji planlarını değerlendirebilir, takım çalışmasına yatkınlığını ölçebilir, girişimciler ile birebir konuşma imkanı bulabilir ve kendi kişisel gelişimine büyük oranda katkı sağlayabilirsin.

Etkinliğin 6. yılında dopdolu ve heyecanlı geçecek olan StartUp’21 de sen de yerini ayırt…

 

 

 

Tags:

No responses yet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir