Categories:

Online Hayata Geçiş

Herkese merhabalar bugün sizlerle son zamanlarda hayatımızdaki büyük değişikliklerden konuşmak istiyorum.

Teknolojinin hızla gelişmesi, değişen koşullar ve özellikle pandemi döneminden sonra hepimizin hayatına ister istemez yansıyan değişimler oldu. Aslında bu değişimlerin hepimiz farkındayız.

Bunların en önemlilerinden biri olan pandemi döneminde ortaya çıkan online alışveriştir. Çeşitli online alışveriş platformları kuruldu. Bu platformlar giderek arttı ve hala da artmaya devam etmektedir. Temassız alışveriş adı altında ortaya çıkan online alışveriş platformları pandemi döneminin en yenilikçi çıkışlarından biri olmuşutur. Online alışverişler hepimiz için çok büyük kolaylıklar sağlıyor. Evde oturduğumuz yerden istediğimiz her şeyi evimize getirtebiliyoruz.

 

Ayrıyeten biz öğrenciler için çok önemli değişiklikler yaşandı. Eğitimlerimiz online eğitime çevrildi. Kimileri online eğitimi çok yararlı bulsa da kimileri online eğitimden hiç verim alamadıklarını sıklıkla dile getirdiler. Şu anda hala online eğitimin devam ettiği dersler bulunmaktadır. Sağladığı kolaylığı göz önünde bulundurursak uzun yıllar online eğitimin süreceğini varsayabiliriz.

 

 

Değinmek istediğim başka bir konu ise online hayata geçişin bizden aldıkları. İletişim sorunları, tembellik gibi sorunların fazlaca görülmeye başlanması başlıca sorunlardandır. İnsanlar online iletişime alıştıkları için yüz yüze geldiklerinde iletişim güçlükleri yaşadılar. Zamanla bu yeni düzene alışacağımızı düşünüyorum.

Teknolojinin faydalarından yararlanarak ve gerçek hayatla online hayatın dengesini kurarak yaşamlarımızı en iyi şekilde sürdürebiliriz.

~SENA PAYAS~

Tags:

No responses yet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir